Groenblauw schoolplein Petrusschool verbindt buurt

Het nieuwe schoolplein bij de Petrusschool heeft naast wateropvang ook een sociale functie. Elke maand verzorgt één van de groepen van de Petrusschool in Rijswijk het schoolplein. Ze geven de planten in de moestuin water, wieden onkruid en vegen het plein schoon. Ook wordt er natuurlijk gewoon veel gespeeld!

De Petrusschool in Rijswijk heeft sinds kort een groenblauw schoolplein. Het groen is direct zichtbaar en zorgt voor schaduw. Het plein wordt ook gebruikt voor buitenlessen. Kinderen leren in de moestuin hoe zij eetbare planten kweken en met de oogst worden kooklessen georganiseerd. Leerlingen van het Wellant College bedachten dit concept en geven gastlessen over water en voedsel.

Regenwater als onderdeel van het spel

Het riviertje over het schoolplein leidt regenwater van het dak naar de ondergrondse waterberging bij de moestuin, waar tot 45 M3 regenwater wordt vastgehouden. In droge tijden worden de planten hiermee besproeid. De kinderen leren zo niet alleen dat je regenwater kunt hergebruiken, maar dat regenwater vooral ook leuk kan zijn

Het schoolplein draagt bij aan duurzaam watergebruik en zorgt voor urenlang speelplezier. Feit is dat kinderen elkaar op een avontuurlijk schoolplein minder pesten en meer uitgedaagd worden om te spelen. En tegelijkertijd leren ze over water en hoe zij kunnen bijdragen aan duurzaam omgaan met de natuur.

Het plein heeft ook voor meer verbinding gezorgd. Tussen de school en de buitenschoolse opvang, maar ook met de omwonenden. In de schoolvakanties verzorgen de buurtbewoners de planten. Zo is de hele buurt betrokken bij het schoolplein!

 

Wil jouw school ook een groenblauw schoolplein? Neem contact op.

Gerelateerde items overslaan

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan

Project groen dak bij rederij

Bijna 20.000 liter regenwater kan het nieuwe groene dak van de Scheveningse rederij W. van der Zwan vasthouden.

Bekijk het project

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner