Field Factors finalist Green Challenge

Field Factors is één van de finalisten van de Postcode Lotteries Green Challenge 2019. Samen met vier groene start-ups uit Groot-Brittannië, Duitsland en Zweden staan ze op 3 oktober in de finale van de jaarlijkse duurzaamheidscompetitie van de Postcode Loterij.

Een circulair systeem voor (regen)waterbeheer in de stad

Regenwater wordt voornamelijk afgevoerd, terwijl zoetwater één van de belangrijkste grondstoffen op aarde is. Om deze verspilling tegen te gaan ontwikkelde Karina Peña, CEO van onze partner Field Factors, samen met haar team Bluebloqs, een circulair systeem voor duurzaam (regen)watermanagement in de stad. Regenwater wordt opgevangen en in de Bluebloqs gezuiverd zodat het op een later moment gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld irrigatie. Field Factors’ missie is om regenwater nuttig te gebruiken, met de natuur als uitgangspunt.

Prijzen

Met deze finaleplaats zijn de vijf finalisten verzekerd van tenminste 100.000 euro. De runner-up wint 200.000 euro en de winnaar gaat met 500.000 euro naar huis. Naast het prijzengeld krijgen alle finalisten toegang tot de Green Challenge DeepDive: een programma van 6 maanden waarin de start-ups ondersteuning en coaching krijgen in het verder brengen van hun onderneming. De loterij organiseert de internationale competitie dit jaar voor de 13e keer vanuit haar ideaal voor een groenere wereld.

Project Groene Mient

Het bewonersinitiatief ‘Groene Mient’ realiseerde in Den Haag in een CPO het duurzame project met een klimaatadaptief én sociaal karakter.

Bekijk het project

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner
bekijk het nieuwsarchief