Hoveniers: Kom naar het klimaatcafé

Speciaal voor hoveniers uit de regio Delfland organiseren we op 8 oktober het eerste Klimaatcafé. Het is de eerste van drie inspiratie- en kenniscafés waarin je alle handvatten krijgt aangeboden om van een tuin een klimaat(krachtige) tuin te maken. Direct toepasbaar in de werkpraktijk.

In je werk als groene professional is de veranderlijkheid van het weer een constante. Maar die veranderlijkheid wordt steeds grilliger. Van extreme droogte en hitte tot hevige regenval. Seizoenen verschuiven. Nieuwe planten­soorten en ook plagen komen om de hoek kijken, andere verdwijnen. Dit heeft gevolgen voor je werk: in planning en plaagbestrijding maar ook in sortimentskeuze, tuinontwerp en techniek.

Leefbaar en zo min mogelijk wateroverlast

In de sterk verstedelijkte regio van Delfland staan we voor een enorme uitdaging om het gebied leefbaar en aan­genaam te houden. En er voor te zorgen dat de kans op overlast van te veel of te weinig water zo klein mogelijk is. Elke druppel die in de bodem verdwijnt en niet in het riool, telt. En elke vierkante meter gevarieerd groen maakt al verschil in leefbaarheid voor mens en dier. Met slimme groenblauwe maatregelen in straten, op pleinen, daken en in tuinen zijn de gevolgen van de weersextremen terug te dringen. En jij hebt daarvoor als groene professional de troef in handen.

Klimaatkrachtige regio

We willen graag met je optrekken naar een klimaatkrachtige regio. Alleen als we samen de schouders eronder zetten kunnen we zover komen. Daarom organiseert Klimaatkrachtig Delfland de inspiratie- en kenniscafés over de ‘klimaat(krachtige) tuin’. Inspirerende sprekers als Kim van de Leest van de Levende Tuin en Lodewijk Hoek­stra laten je zien hoe je het regenwatersysteem zichtbaar en beleefbaar maakt in de tuin. Deskundigen geven updates over de nieuwste technische ontwikkelingen en advies over planten die weersextremen goed verdragen. Stimuleringsregelingen, lokale omstandigheden van wateroverlast, hittestress, bodemdaling en methoden om je klant te overtuigen; het komt allemaal aan de orde in diverse lezingen en workshops.

Daarbij is het klimaatcafé een mooie gelegenheid om te netwerken en ervaringen te delen met collega-hoveniers, studenten van de vakopleidingen en toeleveranciers.

Deelname aan de klimaatcafés is gratis. Het enige wat jij hoeft te doen is je (schaarse) tijd erin te investeren. Samen maken we onze regio klimaatkrachtig! Wij kijken uit naar je komst!

Praktische info

1e klimaatcafé: ‘Klimaat(krachtige) Tuin’

Datum: dinsdag 8 oktober

Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur

Locatie: Wellant mbo Rijswijk, Huis te landelaan 2, 2283 SG Rijswijk

Aanmelden: klimaatkrachtig@hetnieuwegroen.nl / 06 12835884 / 06 31937034

Organisatie: Bladkracht, Beheer in ontwikkeling en Hoogheemraadschap van Delfland

Gerelateerde items overslaan

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan

Project ideale watertuin

De Hoekse Druppies ontwierpen de ideale watertuin. Woningbouwcorporatie Hoek van Holland legde de tuin aan

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief