Hovenierscafé: de Klimaat(krachtige) tuin

De Hovenierscafé's waren vorig jaar zo'n succes dat er dit voorjaar weer een nieuwe reeks volgt! De eerste bijeenkomst is op dinsdag 28 januari, van 19.00 uur tot 21.30 uur. Plaats: Lentiz MBO Maasland.

Kim van der Leest (De Levende Tuin) neemt je op 28 januari mee in het ontwerp van De Levende Tuin die goed is voor mens, natuur, klimaat en economie. Het Hoogheemraadschap van Delfland vertelt over de situatie in jouw vestigings- en werkgebied. We gaan in gesprek met gemeenteambtenaren over hoe zij hoveniers betrekken bij klimaatadaptatie in hun stad of dorp.  

De volgende bijeenkomsten in deze reeks zijn op 11 februari en 3 maart, steeds van 19.00 uur - 21.30 uur, bij Lentiz MBO Maasland.

Dinsdag 11 februari: beplantingsdeskundige Margareth Hop van Actifolia deelt haar kennis over de klimaatbestendige planten en bomen. Hiltrud Pötz van Atelier Groenblauw laat zien wat technisch mogelijk is bij wateropvang, -infiltratie en -buffering in de tuin.

Dinsdag 3 maart: onder leiding van Manon Baks, Output Plus, ga je aan de slag met technieken om de klant te overtuigen. Hovenier Joost van der Spek (Manos Verdes) deelt haar ervaringen als Steenbreek-hovenier.

Aanmelden:

klimaatkrachtig@hetnieuwegroen.nl

06 23725979 / 06 31937034

Nieuws Derde hoveniers café

Op dinsdag 12 november leerden bijna 30 hoveniers hoe ze de klant kunnen verleiden om ook een klimaattuin aan te leggen.

Bekijk het nieuwsbericht
bekijk het nieuwsarchief