Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee naar gemeente Leidschendam-Voorburg

De gemeente Leidschendam-Voorburg is de trotse nieuwe eigenaar van de Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee. Simon van Damme kreeg de trofee van Wiebke Klemm van de gemeente Den Haag.

Wiebke koos ervoor om de trofee aan Simon te geven om twee redenen. “Ik wilde de trofee doorgeven aan de lokale overheid. Omdat ik zelf ook weet hoe belangrijk het is om samen met collega’s te werken aan goede visies, goede planvorming, ontwerpen, uitvoering en beheer, ook samen met bewoners. Het is echt belangrijk dat de transitie bij de lokale overheden gebeurt Daarnaast zie ik als inwoner van de gemeente dat er mooie dingen gebeuren.”

Simon van Damme met de doorgeeftrofee

Groendak gecombineerd met waterberging

Simon is blij met deze trofee. Een van de projecten die hij met zijn collega’s realiseerde is de aanleg van een regenwaterberging op een parkeergarage van een vereniging van eigenaren. De grote vlakte van 1.400 vierkante meter stoeptegels werd eigenlijk nooit gebruikt en werd in de zomer heel erg heet. De bewoners wilden graag een groendak en we hebben dat gecombineerd met de aanleg van een waterberging

Buurt ook geïnspireerd

Een mooi voorbeeld van een waterberging en verbetering van de ruimtelijke kwaliteit. Ook zorgt al dat groen voor verkoeling op hete dagen.  Simon: “Mooi ook om te zien dat dit soort projecten inspireert tot verdere vergroening. Bijvoorbeeld in het straatje naast het polderdak is de openbare ruimte flink vergroend. Bewoners legden daar geveltuintjes aan.” De gemeente is nog niet klaar met de opgave. Ze wil het winkelcentrum verder gaan vergroenen.

Wiebke Klemm ontving eerder de doorgeeftrofee voor haar inzet bij de gemeente Den Haag op het thema klimaatadaptatie.

Gerelateerde items overslaan

Doorgeef trofee

Partners met een mooi voorbeeldproject of maatregel zetten we graag in het zonnetje.

Bekijk de doorgeef trofee

Nieuws Klimaatkrachtig doorgeeftrofee voor Wendy en Johan

Wendy Bakker van Bladkracht en Johan van Putten van Beheer in Ontwikkeling kregen onlangs de Klimaatkrachtig doorgeeftrofee voor hun initiatief ‘klimaatcafé’s voor hoveniers’ en hun enorme enthousiasme tijdens de organisatie hiervan!

Bekijk het nieuwsbericht
bekijk het nieuwsarchief