Samenwerking Altera Vastgoed en TonTonRegenton

Het Klimaatkrachtig netwerk bracht weer een succesvolle samenwerking tot stand. Via het netwerk kwam Altera Vastgoed in contact met Klimaatkrachtig partner TonTonRegenton. Samen plaatsten zij regentonnen bij huurwoningen in Maassluis. Een mooi voorbeeld van de handen ineenslaan.

Tjerron Boxem, Community Manager Klimaatkrachtig Delfland is erg enthousiast over deze samenwerking: "Met Klimaatkrachtig Delfland hebben we inmiddels een breed en divers netwerk opgebouwd. Op die manier kunnen we vraag en aanbod goed aan elkaar koppelen. Mooi om te zien dat Altera Vastgoed en TonTonRegenton nu zo enthousiast met elkaar samenwerken om bij huurwoningen regentonnen te installeren!’’

Bewustwording creëren

Dit voorbeeld laat de kracht van het netwerk zien. We willen een klimaatkrachtige regio worden. Daarom zijn alle partijen nodig: iedereen draagt zijn eigen steentje bij om verstening tegen te gaan en te zorgen voor betere afwatering. Hiervoor brengt iedere partner zijn eigen expertise in. Het Klimaatkrachtig netwerk brengt die kennis samen om elkaar te versterken. Het principe van 1+1=3.

Regenton met het Klimaatkrachtig keurmerk

Jan Willem de Rouw, initiatiefnemer van TonTonRegenton vertelt: “Wij vinden het van belang partner te zijn van Klimaatkrachtig Delfland. Vooral om écht iets samen te doen met andere partijen in het netwerk die klimaatadaptatie hoog in het vaandel hebben. En ook omdat we onze eerste opdracht van Altera via Klimaatkrachtig Delfland hebben verkregen. We vinden het belangrijk om samen te werken; nu en in de toekomst. Wij zijn blijvend op zoek naar partners die ons verder kunnen helpen ons doel te verwezenlijken; zoveel mogelijk regentonnen plaatsen en daarmee groter bewustzijn creëren om anders om te gaan met (regen-) water.”

Het netwerk raadplegen

Ook Niels van Wonderen, Head of Asset Management Residential bij Altera Vastgoed, bekrachtigt het belang van een goed netwerk: “Altera Vastgoed wil haar portefeuille verder verduurzamen en een bijdrage leveren aan het verhogen van het klimaatbewustzijn van haar huurders. Één van onze acties is het aanbieden en laten plaatsen van regentonnen. Het netwerk Klimaatkrachtig Delfland heeft ons op het spoor gezet om de juiste partner te vinden voor dit project: TontonRegenton. Momenteel werken wij zeer prettig met hen samen om steeds meer huurwoningen van een regenton te voorzien. Ook bij toekomstige klimaatprojecten zullen we het netwerk Klimaatkrachtig Delfland raadplegen.”

 

Gerelateerde items overslaan

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk
bekijk het nieuwsarchief