TonTon Regenton

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: TonTon Regenton
Contactpersoon: Jan Willem de Rouw
Email: info@tontonregenton.nl
Telefoonnummer: 06-44545139
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

We leveren een combinatie van twee belangrijke zaken: regenwater-opvang en werkgelegenheid. Ons doel is zoveel mogelijk regentonnen te plaatsen (elk pand waarlangs een regenpijp de grond in verdwijnt komt in aanmerking!) om zo extra opvangcapaciteit te creëren bij hevige regenval en daarmee de afwatering te ontlasten, maar ook voorraad te bieden bij droge periodes en daarmee het gebruik van kraanwater in/om de tuin tegen te gaan. Wat ons uniek maakt is dat we de TonTon niet alleen leveren; we komen de TonTon ook plaatsen en aansluiten. Dat doen we met speciaal opgeleide monteurs uit de Participatiewet “mensen met afstand tot de arbeidsmarkt”.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging?

Met de inzet van TonTon Regenton helpen we niet alleen actief mee door het plaatsen van deze tonnen; we willen tevens een groter bewustzijn bij bewoners creëren om op andere manier om te gaan met (regen- en drink-)water.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Door op laagdrempelige wijze inwoners van onze regio bewuster en actiever te maken als het gaat om gebruik van regenwater.

Optioneel bieden we een onderhoudscontract waarbij we dan jaarlijks de TonTon controleren en waar nodig schoonmaken.

TonTon Regenton zoekt, naast particulieren, vooral samenwerking met woningbouwverenigingen, pensioenfondsen, beleggersfondsen, VVE’s en andere partijen die (veel) woningen in portefeuille hebben.

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner