Straten in Oud Rijswijk kleuren groen met geveltuinactie

Op zaterdag 23 maart nemen 30 inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud- Rijswijk de schop in de hand om 18 geveltuinen aan te leggen en te beplanten. De aanleg van de eigen stukjes groen voor de deur is de aftrap van de campagne ‘Kleur je straat’ in Rijswijk.

Het idee achter ‘Kleur je straat’ is om samen met buurtbewoners in actie te komen en de eigen straat of buurt groener te maken met geveltuinen en bloeiende boomspiegels. Niet alleen helpt het tegen wateroverlast; het biedt ook een fijnere leefomgeving voor vogels, insecten en mensen.

De geveltuinen in de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat zijn een voorbeeld van hoe in een oude, stenige stadsbuurt met smalle straten, extra groen kan worden toegevoegd. Maar ook in andere Rijswijkse buurten en wijken is gevelgroen mogelijk. Bij een initiatief voor vijf of meer geveltuinen in een straat kunnen bewoners meedoen aan ‘Kleur je straat’. De Groene Karavaan van Platform Groen in Rijswijk komt dan met een bakfiets vol kleurige biologische bij- en vlinderplanten langs. De coördinator Operatie Steenbreek helpt vervolgens bij de plantenkeuze. Daarnaast worden bewoners geholpen bij de aanleg van de geveltuin en voert de gemeente het zand af.

Op verzoek van bewoners kan er ook voor de kinderen een natuuractiviteit worden georganiseerd. Zo gaan in de Leliestraat en Frederik Hendrikstraat 17 kinderen een vogelhuisje maken onder begeleiding van Timmerclub Rijswijk.

De campagne ‘Kleur je Straat’ wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rijswijk en het Hoogheemraadschap van Delfland. Voor meer informatie kunt u  een mail sturen aan  steenbreek.rijswijk@gmail.com

Project Petrusschool

Het nieuwe schoolplein bij de Petrusschool heeft naast wateropvang ook een sociale functie.

Bekijk het project

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan
bekijk het nieuwsarchief