Tentoonstelling Klimaat in je straat in Maassluis

Vanaf nu tot het einde van het jaar is de tentoonstelling Klimaat in jouw straat te zien in winkelcentrum de Koningshoek in Maassluis. De tentoonstelling laat zien hoe bewoners hun huis, tuin en straat kunnen aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering.

De tentoonstelling geeft bijvoorbeeld tips hoe je je huis en tuin koel kan houden. Of hoe je de kans op wateroverlast kunt verminderen. Maar ook hoe je door meer groen en bloemen kansen geeft aan insecten en andere diersoorten die belangrijk zijn.

Vanaf half september tot eind 2019 kun je de tentoonstelling bekijken in de tijdelijk vrijgekomen winkelruimte op de Koningshoek (schuin tegenover de toiletruimten). Je kunt er terecht op woensdag- en donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur en op vrijdagmorgen van 10.00-12.00 uur.

Het klimaat verandert. Het wordt warmer, het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte groter. De expositie ‘Klimaat in je straat’ laat zien wat bewoners daarvan in hun eigen straat merken en wat zij zelf kunnen doen om de gevolgen te beperken.De tentoonstelling is ontwikkeld door Duurzaamheidscentrum De Papaver, gemeente Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland.