Tweede klimaatcafe hoveniers goed bezocht

Op 29 oktober vond het tweede klimaatcafé plaats. Bijna veertig hoveniers uit de regio lieten zich bijpraten over sortiment en techniek.

Deze tweede kennisavond stond in het teken van de klimaatbestendige bikkels onder de planten en de technische oplossingen tegen ‘natte voeten en oververhitte hoofden’.

Klimaatbestendige planten

Beplantingsdeskundige Margareth Hop van Actifola vertelde over klimaatbestendige planten die tegen weersextremen kunnen. Planten die goed tegen droogte kunnen zijn planten met kleine bladeren, leerachtige of behaarde bladeren of ingesneden bladeren. Heb je juist wateroverlast in je tuin, dan kun je weer andere soorten planten kiezen. Planten die zowel tegen droogte als teveel water kunnen zijn de kattenstaart, de appelbes en de schijn-els.

Marwin Dekkers, algemeen directeur van Boomkwekerij M. van den Oever, liet in zijn presentatie zien welke bomen nog meer klimaatbestendig zijn, gebaseerd op bijna 230 jaar groenadvies in Nederland. Bovendien werd een boomwaaier overhandigd met bijzonder belevingsassortiment voor de private en openbare tuin.

Carel Soer van Water2Keep liet zien wat er technisch mogelijk is bij wateropvang, -infiltratie en -buffering in de tuin en welke technische aspecten daarbij belangrijk zijn. Reinder de Boer van de gemeente Rijswijk legde uit wat de gemeente doet op het gebied van vergroening en wat ze kan betekenen voor hoveniers. 

Derde en laatste klimaatcafé

Op 12 november vindt het derde en laatste klimaatcafé plaats, dan leer je hoe je je klant kunt overtuigen. Daarbij delen hovenier Joost van der Spek van Manos Verdes en Operatie Steenbreek-consulent Henk Jense hun ervaringen. Manon Baks van Outputplus traint je in het verkopen van de klimaattuin. De hovenierscafés sluiten op elkaar aan, maar zijn ook de moeite waard om afzonderlijk te volgen!

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Project NL Greenlabel Gebiedslabel Tuin van Floddertje

Het natuurspeeleiland in het Annie MG Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs is met duurzame materialen en beplanting aangelegd.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief