Wellantcollege en partners kiezen voor groen-blauw

Klimaatkrachtig partner Wellantcollege gaat vanaf 1 januari 2021 samen met Citaverde en Helicon verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo, mbo en leven lang ontwikkelen. De bestuurders van de drie organisaties tekenden daarvoor op woensdag 15 april.

Krachten bundelen voor onderwijs over water en groen

“Samen zijn we dé experts in onderwijs over lucht en water en de groene leefomgeving”, lichtte Titia Bredée, voorzitter College van Bestuur van Helicon toe. “We hebben onze blauw-groene sporen verdiend en we hebben een antwoord op de vraagstukken voor de toekomst, zowel in de groene regio’s als in de grootstedelijke omgeving. In die gebieden zijn we met 53 locaties, 21.000 leerlingen en studenten en 2100 onderwijsprofessionals samen volop actief. Door samen verder te gaan, bundelen we krachten en kennis. Daarmee kunnen we onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo - ook in de toekomst - ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. Dat betekent dat onze scholen kleinschalig blijven en onze docenten ‘gewoon’ onze leerlingen en studenten allemaal bij hun naam kunnen blijven noemen.”

De intentie: nieuwe onderwijsorganisatie vanaf 1 augustus 2021

In de planning volgt op 1 januari 2021 een besturenfusie, op dat moment wordt ook de naam van de nieuwe organisatie bekend gemaakt. De nieuwe organisatie gaat van start op 1 augustus 2021.  

Project Rob's grote tuinverbouwing

Rob laat water bufferen met hydroblobs en draineer-leidingen in zijn tuin.

Bekijk het project

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk
bekijk het nieuwsarchief