Rederij plaatst duurzaam groen dak

Bijna 20.000 liter regenwater – dat is een flinke vrachtwagen vol - kan het nieuwe groene dak van de Scheveningse rederij W. van der Zwan vasthouden. Een duurzame oplossing, die perfect aansluit op de visie van het bedrijf.  

In 2017 kreeg het hoofdkantoor van rederij W. van der Zwan in de Scheveningse haven een sedumdak van 775 m2. Dat voorkomt bij hevige regenbuien wateroverlast in de omgeving. Het sedumdak vangt duizenden liters regenwater op die anders de riolen zouden overbelasten. Directeur Gerard Zwijnenburg: “Deze investering past goed binnen onze bedrijfsvisie. Wij staan voor duurzaamheid en innovatie, niet alleen in de visserij maar ook in onze gebouwen.”

Hoge isolatiewaarde

Het sedumdak heeft een hoge isolatiewaarde. “Dat gaat de komende jaren ongetwijfeld voor een lager energieverbruik zorgen. Het koelt namelijk in de zomer, en werkt als een warme deken in de winter”, verwacht Zwijnenburg. “Ook in andere opzichten draagt het groen dak bij aan een verantwoorde bedrijfsvoering: het vergt minder onderhoud dan een gewoon dak en het gaat langer mee. Bijkomend voordeel: naastgelegen bedrijfspanden hebben een mooier uitzicht.”

Voorbeeld voor bedrijven

Het familiebedrijf, dat dankzij uiterst geavanceerde schepen en apparatuur dagelijks consumenten wereldwijd voorziet van een gezonde maaltijd, hoopt hiermee een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven. Want al klinkt het misschien wat gek uit de mond van een reder/visser, Gerard Zwijnenburg draagt graag bij aan droge voeten in Delfland. “Mooi dat we daarvoor een beroep konden doen op de stimuleringsregeling”, besluit hij.

Jouw bedrijf ook bezig met maatregelen? Bekijk wat je kan doen

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Project NL Greenlabel Gebiedslabel Tuin van Floddertje

Het natuurspeeleiland in het Annie MG Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs is met duurzame materialen en beplanting aangelegd.

Bekijk het project