Aan de slag voor groenblauw schoolplein Paschalis

Op basisschool Paschalis in Den Haag is het begin gemaakt met de aanleg van een groenblauw schoolplein. Het betegelde plein wordt de komende weken omgetoverd tot een groene plek waar de leerlingen naar hartenlust kunnen spelen en klauteren.

Geen plassen meer op het schoolplein!

De helft van het 1100 m2 grote schoolplein wordt waterdoorlatend. De eerste stap is de aanleg van de waterbuffer van steenwol van 75m3 die regenwater van het plein opvangt en vertraagd afvoert. Hiermee moeten de plassen die na een regenbui op het plein blijven staan verleden tijd worden!
 
De wijk waarin de school ligt is erg versteend, dus extra groen en wateropvang zijn erg welkom om wateroverlast tegen te gaan. Tot nu toe kwam al het regenwater op het gemengde riool, in de nieuwe situatie zal het plein het water beter kunnen opvangen zodat minder regenwater in het riool (en daarmee naar de rioolzuivering) wordt afgevoerd. Een win-situatie voor alle partijen!  
 

Project basisschool de Regenboog

Kinderen dachten mee: het betegelde plein van Basisschool de Regenboog in Maassluis veranderde in een avontuurlijk ‘groenblauw’ schoolplein.

Bekijk het project

Groenblauwe schoolpleinen

Buitenspelen op een groenblauw parkachtig schoolplein is spannender en educatiever voor kinderen dan een tegelplein. Er valt veel meer te ontdekken en te doen.

Lees meer

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan
bekijk het nieuwsarchief