Campagne 'De Week van de Groene Tuin'

Het is lente, de zon schijnt en juist nu wordt vanwege het coronavirus gevraagd om niet massaal de natuur in te gaan. Daarom hebben Operatie Steenbreek en NL Greenlabel de campagne ‘De Week van de Groene Tuin’ opgezet. van 7 april tot en met 13 april enthousiasmeren ze iedereen met praktische tips om de natuur in eigen tuin te brengen.
Hou onze website in de gaten want we delen de tips ook hier!

De Week van de Groene Tuin

Tijdens deze week deelt nationale tuinman Lodewijk Hoekstra iedere dag via Facebook en Instagram een praktische tip waarmee jezelf direct aan de slag kunt gaan. Het kost niet veel tijd, het is leuk en niet moeilijk. Door verharding achterwege te laten waar deze niet strikt noodzakelijk is en het aanleggen van meer groen in de tuin of op het dak wordt regenwater beter in de bodem vastgehouden. Tijdens extreme regenval wordt het riool minder belast. En groen geeft schaduw en verkoeling in de steeds warmere zomers.

Fotowedstrijd: maak kans op een waardebon

Maak een voor- en na foto en stuur deze met een korte omschrijving plus naam en telefoonnummer uiterlijk 14 april naar info@steenbreek.nl. Stichting Steenbreek en NL Greenlabel beoordelen de inzendingen. De drie beste inzendingen ontvangen een waardebon voor plantmateriaal t.w.v. € 1.000, € 750 of € 500.

Deel je foto’s ook via Facebook en Instagram met #klimaatkrachtig #steenbreek, #nlgreenlabel en #weekvandegroenetuin, zodat iedereen kan zien hoe we samen kunnen zorgen voor meer groen in de buurt!

Tegels uit de tuin halen Tegels uit de tuin halen

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan

Project Wadi in tuin

Marion Ruigrok heeft een wadi in haar tuin. Een wadi vangt tot 1.000 liter water op.

Bekijk het project

Project Rob's grote tuinverbouwing

Rob laat water bufferen met hydroblobs en draineer-leidingen in zijn tuin.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief