De Natte Krat is volop in ontwikkeling!

De Natte Krat nieuwsbrief 1/6 is uit! Bekijk de stand van zaken van deze plantenbak die water buffert. Deze Natte Krat is een praktisch middel om regenwater in de stad op te vangen en te hergebruiken. Daarnaast is het vooral een tastbaar voorbeeld om bewustwording te vergroten bij een breder publiek.

De Natte Krat

De Natte Krat is een initiatief om regenwater op te vangen: een plantenbak die water buffert. Plantenbakken krijgen steevast drinkwater, terwijl het regenwater standaard het riool ingaat. Door klimaatverandering komen er meer perioden van hitte en droogte en heviger piekbuien. Waarom dan geen hemelwater opvangen en gebruiken bij droogte? Daardoor komt er ook minder water op straat. De Natte Krat, waarin 430 liter water opgevangen kan worden, wordt onder een regenpijp geplaatst. De beplanting heeft zo voldoende water voor vier droge weken.

Dit initiatief van Tijs van Ruth, WaterLeider (voorheen Klusbedrijf 2RH), wordt werkelijkheid dankzij subsidie van o.a. het Hoogheemraadschap van Delfland. Van Ruth wil dit jaar zoveel mogelijk natte kratten plaatsen op prominente plaatsen in Zuid-Holland. De Natte Krat vergroent de stedelijke omgeving niet alleen, maar heeft ook een voorbeeldfunctie: zodat bewoners slimmer omgaan met water in hun directe omgeving.

Samenwerkende partners

De Natte Krat is een initiatief van partner WaterLeider (voorheen Klusbedrijf 2RH) en wordt ondersteund door partners Rotterdam, provincie Zuid-Holland en Klimaatkrachtig Delfland. Waterschap Hollandse Delta en het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard participeren ook.