Doe ook mee aan het onderzoek: Delft Meet Regen

TU Delft doet deze zomer onderzoek naar regenpatronen in de stad. Valt er overal evenveel regen? Of regent het op sommige plekken meer of minder? Van 18 juli tot half september 2020 wordt er door inwoners van Delft gemeten hoeveel regen er is gevallen. Gewoon vanuit huis. Doe jij mee?

Als het in de natuur regent, wordt het regenwater afgevoerd doordat het bijvoorbeeld de grond in stroomt. In de stad is dat anders: daar wordt regenwater afgevoerd via putten en de riolering. Door klimaatverandering worden regenbuien steeds heftiger, vooral in de zomer. Er valt dan in een korte periode heel veel regen. Dit kan ervoor zorgen dat het rioolnetwerk teveel water moet verwerken en overstroomt.

Valt er plaatselijk meer regen?

We onderzoeken samen hoeveel regen er valt en hoe steden plaatselijk de regenval beïnvloeden. In een stad kan het per buurt verschillen hoeveel het regent. Om dit te onderzoeken, is de hulp van jou als inwoner van Delft nodig!

Doe jij ook mee?

Als onderzoeker van Delft Meet Regen krijg je een handleiding en meet-kit van het WaterLab. Hiermee maak je zelf een regenmeter en lees je dagelijks af hoeveel regen er is gevallen. Naast alle materialen, ontvang je ook updates over het onderzoek, achtergrondinformatie over water in Delft én inspiratie en concrete handvatten om zelf in actie te komen tegen wateroverlast of droogte. Help jij ook mee?

Kijk hier voor meer informatie.

Delft Meet Regen oproep Delft Meet Regen oproep

Project Groenblauw schoolplein midden in Delft

Prins Mauritsschool in Delft bouwt groenblauwe schoolplein met veel planten.

Bekijk het project

Project Groen Dakpark Spoorloos

Op de plek waar in 2015 nog perrons en sporen lagen - pal achter het voormalige stationsgebouw - wordt het groene dakpark Spoorloos aangelegd.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief