Gratis tuinschetsontwerp bij Intratuin Pijnacker

Het wordt weer tijd voor de tuin! Ga je aan de slag in je tuin? Maak ‘m dan meteen klimaatkrachtig. Bij Intratuin Pijnacker maakt een tuinontwerper op 28 maart een schetsontwerp, speciaal voor jouw tuin. Mooi, groen en watervriendelijk!

Meld je aan!

Wil jij ook een gratis klimaatkrachtig schetsontwerp? meld je dan aan via info@klimaatkrachtig.nl o.v.v. tuinontwerp/28 maart.

  • Locatie:  Intratuin Pijnacker.
  • Tijd: tussen 11.00 en 15.30u.

Vol=vol, dus wees er snel bij! Je krijgt zo snel mogelijk bericht of je bent ingedeeld. 

Deze actie is een initiatief van Intratuin Pijnacker, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Klimaatkrachtig Delfland. 

Stimuleringsregeling

Ben je geïnspireerd door het ontwerp en wil je maatregelen nemen om je tuin of huis klimaatkrachtig te maken? Maak gebruik van de subsidieregeling

Het klimaat verandert

Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct weg naar het riool, en wordt het niet vastgehouden voor droge tijden. Een gemiste kans! Een watervriendelijke tuin zorgt voor meer leven in je tuin, bespaart gebruik van leidingwater en is beter bestand tegen plensbuien.

Zo kun je tuintegels vervangen door groen, een groen dak op je huis of schuur aanbrengen of je regenpijp doorzagen en het water in een regenton opvangen. Ook waterdoorlatende tegels of grind in de tuin, infiltratiekratten onder het terras of een groene heg in plaats van een schutting dragen bij aan minder wateroverlast. Het water kan bovendien gebruikt worden tijdens droge periodes. Alle beetjes helpen en iedereen kan helpen! 

Stimuleringsregeling klimaatadaptatie

Maak je tuin, plein, dak of straat klimaatbestendig!

Vraag subsidie aan

Project klimaatadaptieve tuin

Peter en Setsuyo legden een groene tuin rond hun pas opgeleverde nieuwbouwwoning met hulp van de stimuleringsregeling.

Bekijk het project

Nieuws Groendoeners ontwerpen klimaatbestendige levendige tuin

Tijdens de workshop tuinambassadeurs kregen groendoeners informatieve en inspirerende lezingen en tips voor praktische toepassingen.

Bekijk het nieuwsbericht

Project Klimaatadaptieve binnentuin

Steadion en Wellant MBO realiseren samen klimaatadaptieve binnentuin waar leerlingen de praktijk kunnen oefenen.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief