Lancering Natte Krat

De ene keer regent het te hard en teveel, de andere keer is het te droog. Dat is lastig, maar je kunt daar iets aan doen: water opvangen en later weer gebruiken. Natte Krat doet dat zelf. Natte Krat bewaart regenwater waarvan de planten zelf drinken (ze zijn er dol op!). Natte Krat vergroent de stad, verkoelt en helpt bijen, vlinders en andere insecten.

Eerste Natte Krat

Het product laat zien hoe je bewuster met water omgaat. Een eyecatcher in de openbare ruimte die anderen motiveert zelf ook wat te doen. Er is anderhalf jaar met verschillende specialisten en overheden samengewerkt aan de Natte Krat. De Rotterdamse wethouder buitenruimte Bert Wijbenga lanceerde de officieel de eerste Natte Krat.

Manita Koop - hoogheemraad van Delfland: “Dit is een geweldig initiatief vanuit de markt. Vanuit Klimaatkrachtig Delfland ondersteunen wij graag dit soort projecten. Het zou goed zijn als zoveel mogelijk (overheids)instanties ook een Natte Krat plaatsen. Het liefst op openbare, goed zichtbare plekken. Om zo het gesprek aan te gaan en te laten zien dat het anders kan.”

De Natte Krat planten

De gekozen planten kunnen tegen een stootje. Een pittige bui of vier weken droogte. Bovendien drinken ze via een lont uit hun eigen reservoir! Een deel blijft groen in de winter en er bloeit minimaal één plantje in de periode van maart tot en met oktober. Ze zijn divers en nuttig voor bijen en andere insecten.

Steenraket, Karpatenklokje, Randjesbloem, Wit Vetkruid, Duizendblad, Grijs Kattenkruid, Rozemarijn, Paarse Leeuwenbek, Mannetjesereprijs, Viltig Hoornbloem, IJzerhard, Lavendel.

Samenwerking partners

De Natte Krat is een mooie innovatie die de kracht van het netwerk en de samenwerking laat zien. Het concept en de uitvoering is van Waterleider. Het productontwerp is gemaakt door Studio Bas Sala en het grafische ontwerp is gedaan door Superduo.nl. Het Rotterdams Weerwoord, Provincie Zuid Holland, Klimaatkrachtig Delfland, Waterschap Hollandse Delta en het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard hebben het product mede mogelijk gemaakt! 

Gerelateerde items overslaan

Project Huis en tuin vol experimenten

Tijs van Ruth legde in en om zijn huis een ware proeftuin aan voor milieubesparende mogelijkheden.

Bekijk het project

Partners

Klimaatkrachtig Delfland is een sterk en breed netwerk van overheden, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven.

Bekijk het netwerk
bekijk het nieuwsarchief