Studio Bas Sala

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Studio Bas Sala
Contactpersoon: Bas Sala
Email: info@bassala.com
Telefoonnummer: 010-4772790
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Studio Bas Sala is een interdisciplinair ontwerpbureau. We ontwerpen en realiseren innovatieve projecten in de publieke ruimte, producten en interieurs. Interactiviteit en ontwerpend onderzoek spelen een belangrijke rol in ons werk. Onze ontwerpen nodigen uit om te zitten, spelen, denken, niets doen en roepen veelal een glimlach op. Interdisciplinaire samenwerking (met professionals en niet-professionals) en kwalitatief hoogwaardige producten spelen een centrale rol in ons werk. Veel van onze projecten zijn zelf geïnitieerd en niet alleen gericht op de fysieke vormgeving, maar ook van de manier waarop ze worden gebruikt en hoe ze een andere dan een financiële meerwaarde kunnen hebben. Een voorbeeld van een dergelijk product is de Slimme Regenton. We zijn met de ontwikkeling van de Slimme Regenton in 2013 gestart en inmiddels is er een volwaardig product met dienst. De slimme regenton is slim doordat het kraantje aan de ton ook online kan worden bediend. De tonnen vormen gezamenlijk een netwerk dat is gekoppeld aan de lokale weersvoorspelling. Hierdoor worden de regentonnen optimaal benut. Naar aanleiding van de online weeranalyse regelt het volautomatische systeem het waterniveau in de tonnen. Ze zijn vol tijdens droge periodes en legen zichzelf voordat een piekbui valt. 

De Slimme Regenton is een simpele en leuke manier om regenwater bewuster te gebruiken en de leefomgeving klimaatbestendig te maken.

In de publieke ruimte plaatsen we grote eye catchers, diamanten en hufterproof regentonnen. De slimme regenton is ook geschikt om private (collectieve) tuinen te plaatsen. Voor elke plek is er een oplossing.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

Een leefbare en klimaatbestendige stad is een uitdagende en belangrijke opgave waar we samen met anderen aan moeten werken. We doen dit door met bewoners, bedrijven en overheidsinstellingen projecten op te zetten en uit te voeren. 

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

We delen kennis en kunde met onze partners. En we initiëren projecten.

Uitgevoerde projecten in de Delflandse regio:

Slimme Regenton Schiedam. 

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner