Lancering website Bouw Adaptief

Het 'convenant Klimaatadaptief Bouwen' vierde op 28 mei feest. Tijdens een bestuurlijke conferentie markeerden 40 deelnemende partijen uit de werelden van overheid, bouw, vastgoedontwikkeling, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties een nieuwe mijlpaal.

Wat begon als een Zuid-Hollandse groep pioniers is uitgegroeid tot een kopgroep waar partijen uit het hele land zich bij aansluiten. De ontwikkelde kennis en uitgangspunten worden nationaal overgenomen. De groep heette bovendien vijf nieuwe deelnemers welkom.

Website ‘Bouw Adaptief’ gelanceerd

Het is belangrijk dat we toekomstbestendig bouwen, tegelijkertijd moeten we snel veel huizen bouwen. Daarom zijn goede uitgangspunten nodig. De leidraad, kennis en voorbeelden zijn vanaf nu gebundeld op de site ‘Bouw Adaptief’. Op de site vind je allerlei voorbeelden, een stappenplan en leidraad, programma van eisen en meer. Ga naar de site en laat je inspireren. Of sluit je aan bij de pioniers van het convenant. Partijen uit het hele land zijn nu van harte welkom. www.bouwadaptief.nl

Betaalbare groenblauwe woonwijk

‘Essentieel voor een aantrekkelijke gezonde en klimaatbestendige woonomgeving met groen en blauw is betaalbaarheid voor bewoners' vertelt Hoogheemraad Manita Koop. 'Klimaatadaptatie kan niet zonder te bekijken hoe we de lasten laag kunnen houden. Werk dus serieus aan financiële oplossingen, bijvoorbeeld door mensen zelf meer (financiële) regie te geven over hun woning en woonomgeving. We zien als Delfland de groeiende vraag naar de stimuleringsregeling'. 

Gerelateerde items overslaan

Nieuws Bouwconvenant lanceert uitgangspunten voor klimaatadaptief bouwen

Klimaatadaptief bouwen wordt de nieuwe norm in Zuid-Holland. Een groot deel van de toekomstige bouwprojecten in Zuid-Holland worden klimaatadaptief ontwikkeld.

Bekijk het nieuwsbericht

Project Groene Mient

Het bewonersinitiatief ‘Groene Mient’ realiseerde in Den Haag in een CPO het duurzame project met een klimaatadaptief én sociaal karakter.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief