Nationale Klimaatweek

Van 28 oktober tot 5 november is het Nationale Klimaatweek met als slogan ‘iedereen doet wat’. Klimaatkrachtig Delfland doet ook mee want dat het klimaat verandert, is inmiddels wel duidelijk.

De Nationale Klimaatweek (NKW) is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om burgers én organisaties te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Tijdens deze landelijke campagne informeert, activeert en mobiliseert het ministerie burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties om te laten zien hoe zij een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen. Ook wil het ministerie laten zien wat er allemaal gebeurt om de klimaatdoelstellingen te realiseren. 

Voorbereiden op extreem weer

De komende week organiseert Klimaatkrachtig Delfland samen met enkele partners verschillende activiteiten om onze regio voor te bereiden op extreem weer. Zo worden er binnenkort 32 tuinen in onze regio vergroend dankzij het gratis tuinontwerp dat we samen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratruin Pijnacker aan 32 tuineigenaren aanbieden. Samen met Intratuin Pijnacker en tuincentrum Ockenburgh richtten we onlangs het Klimaatplein in. Een plek in het tuincentrum waar iedereen inspiratie kan opdoen over hoe je in je tuin meer water kunt opvangen. Neem daar deze week een kijkje om ideeën op te doen! Tenslotte gaan we deze week samen met Stichting Steenbreek Rijswijk met basisscholen uit onze regio in gesprek over hoe zij hun schoolplein kunnen veranderen in een groenblauw schoolplein.

Meer inspiratie opdoen?

Zoals je ziet gebeurt er al heel veel. Wil je nog meer mooie voorbeelden zien van mooie projecten in onze regio? Kijk dan op onze projectenpagina. Zelf ook aan de slag? Check dan de maatregelen toolbox!

Gerelateerde items overslaan

Project Door wadi zijn plassen in de tuin verleden tijd

Marion Ruigrok heeft een wadi in haar tuin. Een wadi vangt tot 1.000 liter water op.

Bekijk het project

Project klimaatadaptieve tuin

Peter en Setsuyo legden een groene tuin rond hun pas opgeleverde nieuwbouwwoning met hulp van de stimuleringsregeling.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief