NK tegelwippen & 1000 geveltuinen actie

Donderdag 21 mei was de aftrap van het NK Tegelwippen. Wethouder Bert Wijbenga en zijn Amsterdamse evenknie trapten de strijd af tijdens de online editie van het ‘Dus Wat Gaan Wij Doen’-festival. Het doel is om de steden biodiverser, groener, leefbaarder en klimaatkrachtiger te maken, door tegels te verwijderen en er planten voor in de plaats te zetten. 010 gaat natuurlijk voor de winst! Mede dankzij de 1.000-geveltuinenactie van de Rotterdamse Raymond Landegent, die vrijdag 22 mei van start ging.

NK Tegelwippen

Rotterdammers en Amsterdammers kunnen meedoen aan het NK Tegelwippen via de website NK Tegelwippen. Hierop staan de regels en het invulformulier waar je kunt aangeven hoeveel tegels je gewipt hebt. De tegelstand is de hele zomer te vinden op de digitale Tegelteller. Aan het einde van de zomer wordt in Blue City een gouden tegel uitgereikt aan de wethouder van de winnende stad.

Een groene geveltuin of tuin zorgt voor een fijnere leefomgeving. Het is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor verkoeling op hete dagen en voor wateropvang tijdens hevige regenbuien. Dus pak je schep en schoffel en maak je geveltuin of tuin groener!

Duizend geveltuinen

Berend van Zanten en Raymond Landegent zijn de actie ‘Samen leggen we duizend geveltuinen aan’ gestart. Doel is om vóór 30 september 1.000 geveltuinen aan te leggen.
Een geveltuin mag je zelf aanleggen, zonder toestemming van de gemeente. De organisatie achter het initiatief heeft hier een stappenplan voor gemaakt, je kunt ze eventueel ook inhuren voor de aanleg. Omdat niet iedereen de financiële middelen heeft om een geveltuintje aan te laten leggen of om het benodigde materiaal aan te schaffen, worden er 100 klimaatadaptieve en gifvrije tuintjes weggegeven. In de maanden juni, juli, augustus & september worden er per maand 25 aangelegd. Meer info over dit initiatief vind je op www.1000geveltuinen.nl

Klimaatkrachtig collega Tjerron woont in Rotterdam en legde ook een geveltuin aan.

Nieuwe website Rotterdams Weerwoord

Ook ging deze week de frisse en vernieuwde website van het Rotterdams Weerwoord live. Je vindt er inspirerende verhalen, projecten én waar je als Rotterdammer subsidie kunt aanvragen voor klimaatkrachtige projecten. 

Nieuws Rotterdamse prestatieafspraken met woningcorporaties

De Rotterdamse woningbouwcorporaties ondertekende de nieuwe prestatieafspraken voor de periode tot en met 21 december 2021.

Bekijk het nieuwsbericht

Nieuws Rapport Door de tegels de tuin niet meer zien

Overheden kunnen veel doen aan het klimaatbestendig inrichten van de openbare ruimte, maar private tuinen leveren ook een grote bijdrage. Er zijn namelijk ongelofelijk veel mogelijkheden voor tuineigenaren om hun tuin klimaatbestendig in te richten.

Bekijk het nieuwsbericht
bekijk het nieuwsarchief