Persbericht Duurzaam Den Haag Klimaatkrachtig Doorgeeftrofee

Duurzaam Den Haag ontving uit handen van Tuincentrum Ockenburgh de Klimaatkrachtig doorgeeftrofee voor de geslaagde regentonnen- en Operatie Steenbreek-acties. De overhandiging van deze felbegeerde trofee vond plaats tijdens de Partnerbijeenkomst Klimaatkrachtig Delfland.
Hieronder het persbericht van Duurzaam Den Haag.

Klimaatkrachtig doorgeeftrofee voor geslaagde regentonactie

Edwin Cornelissen, projectleider Operatie Steenbreek: “In 2019 organiseerde Duurzaam Den Haag  samen met de Kopgroep 2030 de Groene Zaterdag. Hierbij werden ruim 1700 tegels omgeruild voor groen en werden er 70 regentonnen voor weinig aangeboden. De actie was zo succesvol dat er tijdens de buurtcamping een vervolgactie werd georganiseerd. Toen zijn er nog eens bijna 90 tonnen aan de man gebracht.” De actie is georganiseerd door Kopgroep 2030 in samenwerking met Duurzaam Den Haag en is mede mogelijk gemaakt door Het Hoogheemraadschap van Delfland en Tuincentrum Ockenburgh (samen partners van Klimaatkrachtig Delfland) en de Gemeente Den Haag.

Duurzaam Den Haag maakt samen met vele bewoners en bewonersorganisaties de stad groener, mooier en klimaatadaptiever. Via Operatie Steenbreek zijn er in 2019 al ruim 30.000 tegels omgeruild voor groene planten.  In 2020 gaan we nog meer onttegelen en vergroenen en komen er meer regentonnenacties! Heb je ook een idee en wil je samen met ons helpen de stad klimaatadaptief te maken? Doe mee!

Klimaatkrachtig doorgeeftrofee

Klimaatkrachtig Delfland heeft de doorgeeftrofee ingesteld om aandacht te geven aan initiatieven ons leefgebied klimaatbestendig maken. Mooie initiatieven zijn nodig om met de gevolgen van klimaatverandering om te kunnen gaan. Deze kunnen ook inspirerend werken voor nieuwe initiatieven.

Nieuws Terugblik Partnerbijeenkomst #2

Dinsdag 14 januari vond de tweede partnerbijeenkomst Klimaatkrachtig Delfland plaats. Dagvoorzitter Floor van den Bergh van Buro Bergh loodste de ruim 60 aanwezige partners door het bomvolle programma!

Bekijk het nieuws

Doorgeef trofee

Partners met een mooi voorbeeldproject of maatregel zetten we graag in het zonnetje.

Bekijk de doorgeef trofee
bekijk het nieuwsarchief