Tips voor koppelen RAS aan RES

Werk je aan een Regionale Adaptatie Strategie (RAS) of Regionale Energie Strategie (RES)? Bekijk deze flyer met tips en nog veel meer informatie over het verbinden van klimaatadaptatie en energietransitie.

Overheden in heel Nederland zijn bezig met plannen voor klimaatadaptatie en de energietransitie. Ben jij bezig aan een Regionale Adaptatie Strategie (RAS)? Dan is het belangrijk om die te verbinden aan de energietransitie. Andersom geldt hetzelfde: ben je bezig met het opstellen van een Regionale Energie Strategie (RES)? Koppel je plannen dan aan klimaatadaptatie. Want de thema’s hebben beide te maken met klimaatverandering en ze vragen beide om investeringen in de openbare ruimte.

Deze flyer van de Provincie Zuid Holland helpt je op weg om klimaatadaptatie in je strategie te koppelen aan de energietransitie en andersom. Je vindt er voorbeelden van mogelijke koppelingen, tips, achtergrondinformatie bij de RES en RAS en verwijzingen naar handige documenten en websites.

Gerelateerde items overslaan

Nieuws Waterklimaatplan maakt Westland klimaatbestendiger

De gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland presenteren het Waterklimaatplan. Dit plan bevat tal van maatregelen om de gemeente Westland water- en klimaatbestendig te maken.

Bekijk het nieuwsbericht

Project Groene Mient

Het bewonersinitiatief ‘Groene Mient’ realiseerde in Den Haag in een CPO het duurzame project met een klimaatadaptief én sociaal karakter.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief