Webinarreeks Groenblauwe schoolpleinen

Steeds meer scholen vervangen hun grijze tegelpleinen voor schoolpleinen met meer groen en mogelijkheden voor wateropslag. Maar waar en hoe begin je? Hoe maak je van jouw dromen werkelijkheid? Daar helpen we jou graag bij!
We organiseren een gratis 3-delige webinar-reeks over het thema groenblauwe schoolpleinen. Het enige dat jij hoeft te doen, is je aanmelden.

Praktische info
De webinars zijn live te volgen en tijdens de uitzending kan jij al jouw vragen stellen via de chat. Tijdens de uitzending komt zowel een expert als een ervaringsdeskundige van een school (zoals een meester of conciërge) aan het woord.  Per keer staat één thema centraal waarvan scholen hebben aangegeven tegenaan te lopen/vragen over hebben. De thema’s die aan bod komen zijn:

 • Buurtbetrokkenheid
  Hoe betrek ik kinderen, ouders en de buurt bij het groenblauwe plein? Hoe betrek ik buurtbewoners bij het onderhoud van het plein? Welke buurtfunctie kan het plein vervullen? Deze en andere vragen rondom participatie komen tijdens dit webinar aan bod.
 • Beheer & Onderhoud
  Hoe stel ik een beheer- en onderhoudsplan op? En wie betrek ik daarbij? Hoe hou ik het plein op de lange termijn op orde en betaalbaar?
  Deze en andere vragen rondom onderhoud & beheer komen tijdens dit webinar aan bod.
 • Financiering
  Hoe maak je een groenblauw schoolplein financieel bereikbaar? Met welke kosten moet je rekening houden? En welke vormen van financiering zijn er? Deze en andere vragen rondom financiering komen tijdens dit webinar aan bod.

De webinars vinden van 16.00 - 17.00 uur plaats op onderstaande data:

Donderdag 4 november '21 - Buurtbetrokkenheid
Dinsdag 15 maart '22 - Beheer & Onderhoud
Dinsdag 29 maart '22 - Financiering

Aanmelden
De webinars zijn los van elkaar te volgen. Om deel te nemen moet je je wel even aanmelden. Hier
kan je je aanmelden voor 15 maart en via deze link voor 29 maart. Deelname is gratis.

Heb je andere vragen over groenblauwe schoolpleinen? Dan kan je ook contact met ons opnemen via info@klimaatkrachtig.nl

Wil je de webinars terugkijken of kan je er niet bij zijn? Geen probleem, de webinars worden opgenomen en kan je via de website groenblauwe schoolpleinen.nl terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

 

Gerelateerde items overslaan

Project Groenblauw schoolplein Petrusschool verbindt buurt

Het nieuwe schoolplein bij de Petrusschool heeft naast wateropvang ook een sociale functie.

Bekijk het project

Project basisschool de Regenboog

Kinderen dachten mee: het betegelde plein van Basisschool de Regenboog in Maassluis veranderde in een avontuurlijk ‘groenblauw’ schoolplein.

Bekijk het project
bekijk het nieuwsarchief