Actifolia

Partner Klimaatkrachtig

Naam Organisatie: Actifolia
Contactpersoon: Margareth Hop
Email: info@actifolia.nl
Telefoonnummer: 06-21660614
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Actifolia adviseert bij het kiezen van functionele beplanting voor de openbare ruimte en voor tuinen. Welke soorten en cultivars van bomen, heesters en vaste planten zijn niet alleen mooi, maar hebben eigenschappen die hen meerwaarde geven. Voor de biodiversiteit bijvoorbeeld, maar vooral ook voor een aangenaam leefklimaat in de stad. Daarnaast kan ik adviseren over de manier waarop deze planten kunnen worden ingezet, zodat hun baten zo goed mogelijk tot hun recht komen. Ik doe dit werk vanuit een achtergrond van 25 jaar praktijkonderzoek aan het sortiment van boomkwekerijgewassen, aan een zeer brede reeks van toepassingen.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging?

Bij het klimaatbestendig maken van steden speelt beplanting een belangrijke rol. Maar de beschikbare ruimte en het budget om groen toe te voegen is beperkt. Ik kan voor specifieke projecten beplantingslijsten maken van soorten die passen bij de locatie en het doel ervan. Ik geef lezingen en schrijf artikelen, lesmateriaal en webteksten over functionele beplanting voor groenprofessionals en tuiniers. Steeds gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek, maar heel praktisch vertaald.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Door partijen die stadsgroen of tuinen willen aanleggen van informatie te voorzien over beplanting met de gewenste combinatie van eigenschappen.

  • planten voor in wadi’s en op waterpleinen
  • bepalen welke bestaande plantvakken geschikt zijn als nood-overstroomgebied
  • welke beplanting kan helpen om steden koel te houden
  • welke planten zijn bestand tegen droogte en hitte
Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner