Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners
Contactpersoon: Mario Geuze
Email: info@vhg.org
Telefoonnummer: 030-659 55 50
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Als Beleidsadviseur houd ik mij met name bezig om de functie van groen voor het voetlicht te brengen. De inrichting met groen levert talloze voordelen op, zodat het eigenlijk vreemd is dat dit nog standaard verankerd in ons beleid. Gelukkig zien we om ons heen steeds mooiere voorbeelden! Onze leden denken en bouwen graag mee aan een groene, levende omgeving.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

Als Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners hebben we de concepten De Levende Tuin, Het Levende Gebouw en De Levende Openbare Ruimte ontwikkeld. Concepten die met talloze mooie voorbeelden, wetenschappelijke onderbouwing en inspiratie ingaan op het nut van vergroening voor Mens, Economie, Natuur en Klimaat. Op een overzichtelijke wijze laten we zien wat groen toevoegt en we nodigen iedere partner te werken vanuit dit perspectief.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Met onze groenprofessionals als achterban dragen we bij met onze netwerkfunctie en communicatie. Daarnaast zetten we onze ervaring in vanuit onze concepten.

 

Gerelateerde items overslaan

Nieuws VHG lanceert handleiding Het Levende Gebouw

Deze handleiding gaat over groen op, aan en in gebouwen. Het is een boekwerk vol inspirerende ideeën voor groene gebouwen, goed voor mens, klimaat, natuur en economie.

Bekijk het nieuwsbericht