TU Delft

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: TU Delft
Contactpersoon: Robert van Roijen (VPdelta)
Email: R.D.van.Roijen@tudelft.nl
Telefoonnummer: 06-28536618
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

De TU Delft heeft op verschillende disciplines raakvlakken met de klimaatkrachtig beweging. Binnen de faculteit in Civiele Techniek en Geowetenschappen wordt zowel onderzoek als educatie gegeven op het gebied van watersystemen en grondmechanica, en op de faculteit Bouwkunde is er focus op stedelijke ontwikkeling en ontwerp. 

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

De TU Delft werkt graag mee door middel van onderzoek en educatie projecten. Binnen het Delta Futures Lab worden studenten en docenten/onderzoekers vanuit interdisciplinaire achtergronden met elkaar in verbinding gebracht op het gebied van ontwerp en beheer van delta’s (zowel lokaal als internationaal). Ook werkt de TU Delft graag nauw samen met de praktijk; zo zijn er speciale onderzoek posities die in samenwerking zijn met een bedrijf. Een voorbeeld is de samenwerking met het bedrijf Fieldfactors voor onderzoek op het gebied van hergebruik en zuivering van regenwater. Ook werkt de TU Delft binnen het programma VPdelta aan verscheidene proeftuinen, waarbinnen innovatieve oplossingen verder ontwikkeld kunnen worden.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Door het leveren van hoogwaardig onderzoek en educatie, het verbinden van verschillende disciplines en de verbinding naar buiten met de praktijk in onze proeftuinen, hoopt de TU Delft een bijdrage te leveren aan een klimaatkrachtig Delfland.

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner