Water2Keep

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Water2Keep
Contactpersoon: Carel Soer
Email: c.soer@water2keep.nl
Telefoonnummer: 06-53801664
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Water2Keep creëert duurzame en betaalbare oplossingen voor een waterbestendige tuin en openbare ruimte. Wij kiezen voor een bronaanpak: door dakwater direct op te vangen hoeft het niet via het riool afgevoerd te worden. Regenwater kan zo nuttig gebruikt worden voor allerlei doeleinden.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging?

Water2Keep heeft de Rainblock ontwikkeld, een wateropslag en erfafscheiding in één. Door de holle modules te stapelen en onderling te verbinden, kun je op een klein oppervlak en bovengronds grote hoeveelheden regenwater opslaan en bufferen. Bij 4 modules kun je 660 liter op een halve vierkante meter opslaan. Dat is net zoveel als in 8 regentonnen met een inhoud van 80 liter! En bij droogte is het belangrijk dat er voldoende regenwater beschikbaar is om het gebruik van kraanwater te besparen. Het systeem is eenvoudig te plaatsen en aan te sluiten op de regenpijp. Via het meegeleverde kraantje is het water direct beschikbaar voor de tuin. Bij volle modules kan het teveel aan regenwater in de bodem gebracht worden via een aangesloten infiltratiesysteem. Regenwater blijft zo op de plek waar het ook valt. De Rainblock® kan ook tegen een wand of muur geplaatst worden (muurtank). Door NL Greenlabel  gecertificeerd met het A-Label.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Met de Rainblock willen wij iedereen inspireren om met regenwater aan de slag te gaan. En als we dit allemaal doen, dan snijdt het mes aan twee kanten: We verminderen de overlast van water, droogte en hitte, terwijl we in perioden van droogte regenwater nuttig gaan gebruiken. Zo maken we van de nood een deugd.

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner