Tuinbranche Nederland

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Tuinbranche Nederland
Contactpersoon: Brenda Horstra
Email: brenda.horstra@tuinbranche.nl
Telefoonnummer: 06-53884515

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Tuinbranche Nederland is de brancheorganisatie van tuinretailers en hun toeleveranciers. Onze missie is met onze leden bijdragen aan een gezonde en groene leefomgeving voor mens en dier. Wij doen hierover continu onderzoek naar de tijdgeest en wat dit betekent voor de mens in de tuin. Ook onderzoek naar de customer journey, tuinbelevingsonderzoek én naar uitgaven in de tuin.
In het kader van duurzaamheid willen we een groene klimaatplein beweging creëren. Mensen willen zelf met hun tuin bijdragen aan een beter klimaat. Het helpt als we het ze gemakkelijk maken én hen een voordeel bieden. Daarom hebben we de Groene Klimaatpleinen bedacht. De Groene Klimaatpleinen hebben nu als thema: water in je tuin, tegel eruit en wat er dan in, groene daken en meer vogels, vlinders en bijen in je tuin. Deze pleinen vormen een podium voor partners én informeren, inspireren en activeren mensen om hun tuin klimaatadaptief en biodivers in te richten.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

Groene klimaatpleinen neerzetten en deze koppelen aan andere acties en campagnes alsook inhoudelijk bij te dragen aan nieuwe content en tuincentrum medewerkers op te leiden en te enthousiasmeren.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Door de hierboven genoemde punten uit te voeren. Dit kan alleen maar in samenwerking met de partners want de klimaatopgave is groot.

Uitgevoerde projecten in de Delflandse regio:

Plaatsing van Groene Klimaatpleinen bij:

GroenRijk ’t Haantje Rijswijk
Intratuin Pijnacker
Tuincentrum Ockenburg

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner