Duurzaam Den Haag

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Stichting Duurzaam Den Haag
Contactpersoon: Edwin Cornelissen
Email: operatiesteenbreek@duurzaamdenhaag.nl
Telefoonnummer: 06-16499548
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Bewoners en organisaties stimuleren en ondersteunen bij het vergroenen en klimaatadaptief maken van Den Haag. Daarnaast heb ik inhoudelijke kennis m.b.t. groen en vergroening.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging?

Samen maken we Den Haag groen, dat is Haagse Krach! Via gezamenlijke acties met bewoners en organisaties hebben wij al honderden vierkanten meter vergroend in de stad. Deze ervaring en kennis, het activeren van mensen met betrekking tot groen, delen wij graag! Daarnaast heeft Duurzaam Den Haag een groot netwerk van relevante partijen waar je bij terecht kan.  

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Door tegels om te wisselen voor planten. Samen de verstening van de stad tegengaan, door tuinen, pleinen en straten groener te maken. Tegel eruit, plant erin! Dàt is het motto van de landelijke campagne Operatie Steenbreek. En hoe meer, hoe beter natuurlijk. Veel gemeentes en bewoners in heel Nederland doen al mee. In Den Haag organiseert Stichting Duurzaam Den Haag deze ‘operatie’. Ook informeren wij mensen over de gevolgen van verstening via informatieavonden- en materiaal en ontwikkelen we diensten met ondernemers, die bewoners helpen om duurzame maatregelen te nemen ter bevordering van CO2-neutraliteit en klimaatadaptiviteit.

Daarnaast werken wij in drie specifieke buurten in Den Haag samen met bewoners aan het aardgasvrij en groen(er) maken van de buurt. Met directe meerwaarde voor die buurt: betaalbare energie, nieuwe banen, versterking van de lokale economie en een mooie, gezonde en veilige leefomgeving. Met de wensen en kracht van de bewoners centraal. Samen met de Gemeente Den Haag, woningcorporaties en andere belangrijke partners in die transitie.  

Meer informatie: www.duurzaamdenhaag.nl

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner