Rainlevelr

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Rainlevelr
Contactpersoon: Hugo Vreugdenhil
Email: rainlevelr@hhdelfland.nl
Telefoonnummer: 06-11717891
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Rainlevelr vermindert het risico op wateroverlast als gevolg van hevige buien. Het is een samenwerking van waterschap en glastuinbouwsector, maar ook toepasbaar in andere sectoren of onderdelen van de maatschappij, mits er hemelwater wordt opgevangen en opgeslagen.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

Via Rainlevelr maken we de glastuinbouw bewuster van de risico’s op wateroverlast en hun eigen handelingsperspectief daarin. Maar niet alleen wateroverlast is een issue: de andere kant van dezelfde medaille is watertekort. ‘Hoe voorkom je watertekort in tijden van droogte’ en ‘hoe voorkom je wateroverlast tijdens hevige buien’ zijn onderwerpen waarover we met de sector het gesprek aan gaan, inzicht en ervaring opdoen en oplossingen realiseren.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Door enerzijds gerichte oplossingen bij bedrijven te installeren en met hen samen te werken om wateroverlast te voorkomen. Anderzijds verkennen we met de sector de bredere uitdagingen op het gebied van waterbeschikbaarheid en vergroten we de bewustwording op het vlak van water.

Uitgevoerde projecten in de Delflandse regio:

60 operationele Rainlevelr-deelnemers (en groeiende), meerdere informatie- en discussiebijeenkomsten en een nieuwsbrief.

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner