Velt Den Haag en omgeving

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Velt Den Haag en omgeving
Contactpersoon: Annelies Ras
Email: anneliesras@planet.nl
Telefoonnummer: 06-22027676
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Velt (Verenignig Ecologische Leven en Tuinieren) is een vereniging waar particulieren, Volkstuin verenigingen, Kindertuinen en MKB hoveniers lid van zijn. VELT heeft een educatieve functie voor ecologische leven, koken en tuinieren. We geven cursussen workshops, hebben een ruim boeken assortiment voor zowel de particulier als professionele tuiniers. Daarnaast biedt Velt jaarlijks de mogelijk om met korting ecologische bloembollen, groentezaden, bloemenzaden en pootgoed in te kopen.

De specialiteit ligt met name in het ecologisch beheer van je directe omgeving en de bodem. Dit betekend dat het bodemleven (weer) aanwezig is. Een gezond bodemleven is niet dichtgeslagen en neemt het hemelwater op. Dit in tegenstelling tot een dichtgeslagen bodem, daar loopt het water af. Daarnaast gebruikt een ecologische tuinier geen pesticide en kunstmest en ook worden er groente- en bloemenzaden in de bodem die vrij zijn van een coating laag van pesticide en kunstmest.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

Bewustwording bij mensen te creëren om de bodem en wat we ermee doen goed te behandelen zodat er van uitputting geen sprake is. We staan open voor samenwerking met andere partners van Klimaatkrachtig om een aantrekkelijk programma uit te werken.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Velt wil meewerken met het aanbieden van educatie aan consumenten en hoveniers. Bekendheid te geven wat de voordelen zijn van de ecologische manier van leven en tuinieren. Op een hele praktische tips te geven om de klimaat probleem te helpen verminderen. https://beweegt.velt.be/denhaag/1878/welkom

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner