NL Greenlabel

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: NL Greenlabel
Contactpersoon: Myrthe Schotanus
Email: office@nlgreenlabel.nl     
Telefoonnummer:  088-1001810
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

NL Greenlabel staat voor meetbaar duurzame leefomgeving. We hanteren een integraal concept van duurzaamheid dat urgente opgaves zoals klimaatadaptatie, energietransitie, verlies van biodiversiteit en maatschappelijk draagvlak met elkaar verbindt. Dankzij onze duurzaamheidspaspoorten kunnen we dit brede begrip van duurzaamheid vertalen in tastbare resultaten. Gebieden, terreinen, tuinen, maar ook producten en materialen worden op onafhankelijke wijze beoordeeld op basis van hun waarde voor mens en natuur.

Daarnaast zijn we trots op een uitgebreid netwerk van meer dan 200 partners. Organisaties uiteenlopend van hoveniers, adviesbureaus, leveranciers en onderwijsinstellingen hebben zich aangesloten, omdat ze zich kunnen vinden in onze missie om de leefomgeving groener en duurzamer te maken. Tevens waakt de Wetenschappelijke Raad van Advies ervoor dat onze inzichten voortdurend worden beproefd en verbeterd.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

NL Greenlabel heeft een breed netwerk dat zich uitstrekt van politiek en wetenschap tot startups en groenvoorzieners en fijn hoveniers. We zetten dit netwerk evenals onze expertise graag in.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

Klimaatadaptatie staat of valt met vergroening van de buitenruimte. De integrale tools van NL Greenlabel sturen op een natuurinclusieve leefomgeving die fijner, biodiverser én klimaatkrachtiger is!

Uitgevoerde projecten in de Delflandse regio:

De volgende projecten, die middels onze NL Gebiedslabel-methodiek worden beoordeeld, worden op dit moment gerealiseerd of zijn al gerealiseerd:

  • Vijfsluizen
  • Stadshart Alphen aan den Rijn
  • Hooghkamer
  • Tuin van Floddertje
Gerelateerde items overslaan

Project NL Greenlabel Gebiedslabel Tuin van Floddertje

Het natuurspeeleiland in het Annie MG Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs is met duurzame materialen en beplanting aangelegd.

Bekijk het project