Groenerwaard

Partner Klimaatkrachtig

Organisatie: Groenerwaard
Contactpersoon: Marrion Hoogenboom
Email: marrion@groenerwaard.nl
Telefoonnummer: 06-51703096
website

Wat is jouw werkveld en specialiteit?

Groenerwaard ontwerpt groene en toekomstvriendelijke tuinen. Echt een plek waar je je thuis voelt, waar je fijn kunt werken of af kunt spreken. We ontwerpen plekken waar mens en omgeving in harmonie zijn. En natuurlijk met veel planten die zich ook op de plek thuis voelen en weer insecten en andere dieren aantrekken.

Wat wil en kan jij bijdragen aan de beweging? 

Door in gesprek te gaan en te wijzen op klimaatvriendelijke alternatieven. Zonder dat men in hoeft te leveren op comfort of uitstraling. Sterker nog, in een tuin met veel groen en creatieve wateropvang is het microklimaat vaak veel prettiger. Bomen en struiken geven natuurlijke schaduw en afkoeling en bieden een leefplek aan veel vogels en andere dieren. Ook nemen plantenwortels al veel water op zodat het niet of vertraagd wordt afgevoerd.

Hoe ga jij Delfland klimaatkrachtig(er) maken?

In gesprekken, in blogs, op onze website en via social media vind je regelmatig artikelen, ontwerpen en foto’s van inspirerende voorbeelden en projecten. Door te blijven vertellen en uitleggen en vooral door de resultaten te laten zien krijgen we steeds meer mensen mee. 

Gerelateerde items overslaan

Maatregelen

Tegel eruit en plant erin, een regenton of een grindstrook:slechts enkele voorbeelden.

Bekijk wat jij kan doen

Ook Klimaatkrachtig?

Ben jij al bezig met klimaatbestendige projecten? Of wil je hier graag mee aan de slag en zoek je de samenwerking?

Word partner